Calea Mosilor ,Nr 36 A, Sector 3 ,Bucuresti
+4.021.331.00.96
+4.021.331.05.49

Fabrica de preparare aer SG Călăraşi Sistem de fundare stocator

Obiectiv :

  • Modificarea structurii de teren loessoid, macroporic sensibil la umezire în teren compact stabil la umezire.
  • Îmbunătăţirea parametrilor geotehnici, în special a presiunii convenţionale (de la 1daN/cm2 la circa 1.8daN/cm2) şi a modulului de elasticitate linear pentru a asigura reducerea tasărilor.
  • Stoparea proceselor evolutive.

Date generale amplasament:

La marginea de Vest a oraşului Călăraşi, în apropriere de şoseaua dinspre Bucureşti,  a fost construită Fabrica de aer – Călăraşi.  În incinta fabricii, componentă a procesului tehnologic, se află stocatorul de oxigen, denumit în continuare LOX. Stocatorul LOX este un rezervor metalic, cilindru orizontal cu De3600mm, de lungime de 21.40m, rezemat pe un sistem de fundare din beton armat. În ultimul an s-a constatat că sistemul fundare a suferit o serie de degradări, manifestate prin fisuri, crăpături în structura de beton armat şi tasări diferenţiate care au condus la deplasări spaţiale ale rezervorului metalic, inclusiv la dezaxări de ordinul centimetrilor ale conductelor de acces în rezervor

Solutii propuse:

Se vor realiza intercalat 38 de injecţii verticale (V) şi 38 de injecţii oblice cu pantă de 4:1 (O).  Forajele s-au realizat de la cota terenului natural până la cota -10.00m, iar injecţiile s-au executat între cotele -0.90…-10.00m. Lungimea de forare a fost de circa 10.00m, iar lungimea de injectare a fost de circa 9.10m. La cota terenului natural, faţă de conturul radierului sistemului de fundare, forajele verticale au fost la cca.30cm şi forajele oblice la cca.70cm.