Calea Mosilor ,Nr 36 A, Sector 3 ,Bucuresti
+4.021.331.00.96
+4.021.331.05.49

Amplasament Cornetu -Judetul Ilfov, Str. Trandafirilor

Obiectiv :

Proiectul a avut drept scop impermeabilizarea terenului din jurul peretilor si de sub pardoseala subsolului imobilului proprietatea dvs., situat in comuna Cornetu judetul Ilfov in str. Trandafirilor.

Date generale amplasament:

Conform studiului geotehnic existent in zona terenului de fundare a locuintei a fost evidentiata urmatoarea stratificatie a terenului :

– 0,00-0,50 m stratul de umplutura, constituit din sol vegetal, pamant humificat cu resturi vegetale, de culoare cafenie ;

– 0,50-2,90 m complex argilos prafos de suprafata, constituit din argile prafoase si prafuri argiloase, plastic vartoase-tari, cafenii roscat cu diseminatii calcaroase, incluziuni feromanganifere, aspect patat , grezos. Tranzitia spre complexul macrogranular se realizeaza prin nisipuri fine-medii, micacee.

– 2,90-6,00 m complex macrogranular, constituitdin nisipuri medii-grosiere, cu pietris mare si bolovanis.

Acviferul cu nivel liber se situeaza la adancimea de -2,30m.In ceea ce priveste variatia apei subterane, aceasta este legata de anotimp si de volumul precipitatiilor constatarilor hidrologice efectuate in timp, rezultata posibilitati de ridicare cu cca 1,00 m fata de nivelul hidrostatic initial

Solutia adoptata:

Pe baza proiectul “Locuinta unifamiliala S+P+1E+M comuna Cornetu Ilfov” elaborat de catre SC General Service Grup 98 Bucuresti si a informatiilor obtinute la fata locului de catre o echipa de specialisti ai SC STIZO Fundatii Speciale SRL formata din :    Prof. univ. asoc. dr. ing. R. J. Bally, ing. Liviu Udrea si ing. Gheorghe Nadejde s-a elaborat planul de injectare cu suspensie autointaritoare ciment-bentonita pentru impermeabilizarea terenului din jurul peretilor si de sub pardoseala subsolului cladirii din Str.Trandafirilor, Tarla 13,com. Cornetu, jud. Ilfov,plan anexat mai jos.

Conform planului de amplasare al injectorilor, aceste lucrari se vor efectua prin intermediul a 43 injectori cu adancimea de 6 m si 21 injectori cu adancimea de 3,50 m amplasati perimetral, pe doua randuri, intercalati, in jurul peretilor subsolului  la distanta interax de 1,50 m si prin intermediul a 108 injectori amplasati pe toata suprafata pardoselii, cu adancimea de 2 m , la distanta interax de 0,75 m.

Distanta dintre perete si primul rand de injectori amplasati perimetral este de 0,30 m, iar distanta dintre randurile de injectori este de 0,30 m.